Новини

Незадовго до виборів: у Чернівцях видадуть по тисячі гривень малозабезпеченим

Один із кандидатів на посаду мера Чернівців ініціював таку одноразову допомогу за декілька днів до другого туру виборів.

Фото Roman Synkevych

Чернівецька міська рада ухвалила рішення про виділення одноразової грошової допомоги малозабезпеченим жителям. Ініціював видачу допомоги перед другим туром виборів кандидат на посаду мера Віталій Михайлішин.

Для реалізації цього проєкту обранці внесли зміни та доповнення до програми «Захист» на 2019-2021 роки.

Такі зміни підтримали всі присутні депутати на сесії Чернівецької міськради 23 листопада. Тож, пенсіонери та малозабезпечені жителі міста отримають одноразову допомогу — 1000 гривень у зв’язку з пандемією коронавірусу.

Щоб максимально спростити порядок виплати коштів, їх видаватимуть за заявами малозабезпечених громадян.

Гроші чернівчани зможуть отримати до кінця 2020 року.

Вам буде цікаво: Які політсили ввійдуть до Чернівецької районної ради

Як розповів у коментарі «Шпальті» координатор спостереження за виборами у Чернівецькій області Богдан Старик, ця ситуація може вплинути на вибір містян.

«Говорити про явний підкуп ми не можемо. Але очевидно, що один із двох кандидатів у такий короткий термін до початку другого туру намагається піаритися на бюджетних коштах. Адже такі ініціативи могли бути і до, і після виборів. Тому цей випадок може повпливати на виборців і на те, за кого вони будуть голосувати», – сказав Богдан Старик.

Начальниця Департаменту праці та соціального захисту населення Чернівецької міської ради Людмила Березовська каже, що поки неможливо передбачити, скільки осіб можуть отримати грошову допомогу.

«Підготуємося, побачимо, скільки заявок буде. Наразі не можу передбачити, скільки людей подадуть їх і скільки коштів буде потрібно», – сказала Людмила Березовська.

Із заявами на отримання одноразової грошової допомоги потрібно звертатися до Департаменту праці та соціального захисту населення.

Нагадаємо, що другий тур виборів мера Чернівців призначено на 29 листопада.

 

Коментарі